Quantcast

To Vice Γερμανίας έκανε αφιέρωμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Γερμανία επειδή ΠΑΟΚ (PHOTOS)

Έμαθαν πως παρασκευάζεται και η ρετσίνα κόκα – κόλα

LUBEN CREW

24 Φεβρουαρίου 2017

Μπορούμε να φανταστούμε πως ακριβώς εντυπωσιάστηκα από τη φάση οι δημοσιογράφοι του γερμανικού Vice Sports. Στο κάτω κάτω, η ελληνική γηπεδική κουλτούρα απέχει πολύ από τη δική τους και ακόμη κι εντός της εγχώριας, η περίπτωση των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτη.

Όπως το σχολίασε και η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο twitter:

 

Δε θα είναι αυτό το μοναδικό κομμάτι του αφιερώματος, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα τις επόμενες μέρες, με διάφορους γνωστούς και άγνωστους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μιλάνε επί παντός επιστητού. Οι Γερμανοί λοιπόν για να πάρουν μια τζούρα από τη φάση, επισκέφτηκαν το Ντίσελντορφ όταν οι οπαδοί του Δικέφαλου βρέθηκαν εκεί το απόγευμα της Πέμπτης που πέρασε για το ματς με τη Σάλκε.

Το Ντίσελντορφ το οποίο έχει γενικώς πάρα πολλούς Έλληνες μετανάστες, έχει και να παινεύεται (φανταζόμαστε δλδ) έναν από τους πιο ενεργούς συνδέσμους του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό, με όνομα “Düsseldorf Club PAOK Invaders” δίπλα σε ένα γκαράζ. Όπως σχολίασε ο Ηλίας από τη Θεσσαλονίκη, ένας από τους οπαδούς που ήρθαν από Ελλάδα για το ματς:

«Ήρθαμε από τη Θεσσαλονίκη χθες και ήδη νιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας.

Δεν έχω χαλάσει ούτε 10 ευρώ και είμαι μεθυσμένος από την ώρα που ήρθα.»

Για να ολοκληρωθεί το μάθημα, οι Γερμανοί οι οποίοι λογικά δεν πρέπει να είχαν αντιμετωπίσει ξανά κάτι τέτοιο, έμαθαν και για το παραδοσιακό αφέψημα της Τούμπας, γνωστό με την κωδική ονομασία «Τούμπα Λίμπρε». Όπως τους διευκρίνισε ο Κώστας, ένας από τους οπαδούς του Δικέφαλου του Βορρά που μένει μόνιμα στη Γερμανία:

«Το όνομα το έχει πάρει από το γήπεδο μας και χρειάζονται οι σωστές δόσεις ρετσίνας και coca-cola για να το δημιουργήσεις. Σε ετοιμάζει για το γήπεδο.»

Mπορεί με το 1-1 στο Γκελζενκίρχεν (και το αρκετά χειρότερο αποτέλεσμα στην Ελλάδα) να απογοήτευσαν, αλλά είναι σίγουρο πως ο αθλητισμός κάτι κέρδισε από όλο αυτό.

(Πηγή)

 

Best of internet