Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Burger Guide ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ

To Βutcher’s Burger, μετά το Χαλάνδρι κατακτά και τα Δυτικά Προάστια

Eπισκεφτήκαμε το μαγαζί με σήμα το μπαλτά που μόλις άνοιξε στο Περιστέρι και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις


LUBEN CREW · 19 Ιουνίου 2016

Aν δεν έχει γίνει ήδη σαφές από τα άρθρα του Burger Guide μας, σας ενημερώνουμε ότι στο Luben αγαπάμε πολύ τα burgers. Eπομένως θα ήμασταν τουλάχιστον απαράδεκτοι αν δεν είχαμε τιμήσει το Βutcher’s, το steak/burger house του Χαλανδρίου με σήμα το μπαλτά, που – για ευνόητους λόγους- είναι γεμάτο ό,τι ώρα και να περάσεις, από το μεσημέρι μέχρι τις 3 το βράδυ (και τα Παρασκευοσάββατα μέχρι τις 5μιση). Το επισκεπτόμαστε συχνά-πυκνά και πάντα φεύγουμε με γεμάτα στομάχια και χαζά χαμόγελα γευστικής ευφορίας ζωγραφισμένα στα πρόσωπά μας. Όπως βέβαια γίνεται φανερό κι από την παρακάτω φωτό, που έχει κάνει το γύρο του κόσμου χάρη στο 9gag, τα θηριώδη burgers του Βutcher’s μπορούν να κάνουν ακόμα και σκληροπυρηνικούς μεταλάδες να κλάψουν. Αλλά περισσότερα πάνω σ’αυτό αργότερα.

buuu

Ένα προσωπικό μου αγαπημένο πιάτο είναι το Βuffalo Burger με βουβαλίσιο κρέας της λίμνης Κερκίνης Σερρών, το οποίο ομολογώ ότι καμιά φορά το βλέπω και στον ύπνο μου. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι κάθε φορά που ήθελα να φάω στο Butcher’s θα έπρεπε να πηγαίνω από την έδρα μου στο Περιστέρι μέχρι το Χαλάνδρι και δεν είμαι και πολύ των ταξιδιών. Απ’ό,τι φαίνεται όμως, κάποιος θεός των burgers μάλλον εισάκουσε τις προσευχές μου γιατί εδώ κι ένα μήνα, το Βutcher’s βρίσκεται και στο Περιστέρι.

Πριν λίγες μέρες το επισκεφτήκαμε και απολαύσαμε τα κολασμένα burgers που μας σέρβιρε ο ίδιος ο Butcher, κατά κόσμον Σπύρος Αλαφούζος.

Το πρώτο πράγμα που μας άρεσε  με το που μπήκαμε μέσα, ήταν ο διάκοσμος. Αφενός αισθανθήκαμε σαν το σπίτι μας (δηλαδή το μαγαζί του Χαλανδρίου) αφετέρου η τεράστια μορφή του Bill “The Butcher” Cutting από τις Συμμορίες της Νέας Υόρκης μας διαβεβαίωσε πως σ’αυτό το μαγαζί έχουνε σωστά role πρότυπα.

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 025

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 002

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 001

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 012

Η ώρα εδώ είναι πάντα burger o'clock

Η ώρα εδώ είναι πάντα burger o’clock

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 013

Βοnus αυλή (ευάερη, ευήλια) στο βάθος

Βοnus αυλή (ευάερη, ευήλια) στο βάθος

Κάτι άλλο που παρατηρήσαμε μιλώντας με το Σπύρο όσο ετοίμαζε τα burgers μας, είναι ότι έχει κάνει τατού το σήμα του μαγαζιού στο χέρι του. Κι αν αυτό το επίπεδο πίστης και αφοσίωσης στο προϊόν που σερβίρεται δε σε πείθει για την ποιότητά του, δεν ξέρουμε τι μπορεί να το κάνει.

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 008

 

 

Ο σεφ επί το έργον

Ο σεφ επί το έργον

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 006

Βutcher εις διπλούν

Βutcher εις διπλούν

Το πρώτο burger που μας ετοίμασε ήταν με bacon, cheddar και τηγανιτό αυγό. Το αυγό στο burger είναι μια λίγο tricky υπόθεση κι απαιτείται μαεστρία για να γίνει σωστά και να σε δικαιώσει το αποτέλεσμα. Κάτι που ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας και ήταν απλά ονειρικό.

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 016

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 022

Στη συνέχεια, σα θαρραλέοι καλοφαγάδες που είμαστε, τα βάλαμε με το σταβλίσιο  burger XXXLarge . Στην κόκκινη γωνία του ρινγκ 2 πεινασμένοι Λουμπενίτες, και στην μπλε, 600 γραμμάρια μοσχαρίσιου μπιφτεκιού, 2πλο τηγανητό αυγό, 5πλό bacon (οι πιο όμορφες λέξεις του κόσμου), 5πλο cheddar, ΒΒQ sauce, πίκλες, ντομάτα και κρεμμύδι. Περιττό βέβαια να πούμε ότι αναδειχθήκαμε  νικητές θριαμβευτικά.

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 017

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 021

Τα υλικά έδεναν αρμονικότατα, όμως το μυστικό εδώ είναι το ψήσιμο του κρέατος. Όταν μιλάμε για ένα τιτάνα 600 γραμμαρίων που ψήνεται μέσα σε 5 λεπτά, το αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να σε απογοητεύσει (όπως μας έχει συμβεί σε αντίστοιχου τύπου burgers που έχουμε δοκιμάσει ακόμα και σε χώρες με πιο εδραιωμένη αυτή την κουζίνα) όμως το πιάτο που μας έφτιαξε ο Σπύρος ήταν άψογο.

Aris Athanatos - Butcher's Burger - 015

Ως γνωστόν βέβαια, όσο καλός ψήστης και να είσαι δεν πας πουθενά αν δε δουλεύεις με καλά υλικά, οπότε να πούμε κάπου εδώ ότι το μοσχάρι του Butcher’s προέρχεται από δικά τους ζώα, τα οποία στη συνέχεια πηγαίνουν σε δικά τους κρεοπωλεία και καταλήγουν στις σχάρες τους. Στην ορολογία του marketing, αυτό λέγεται “πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή”. Στην ορολογία του Luben λέγεται “φασάρα”.

Να πούμε επίσης ότι ο Butcher φτιάχνει όλες τις sauce μόνος του, από τη μάχιμη ροζ που συνοδεύει τις φρέσκιες πατάτες σου στο combo meal μέχρι τη sauce μανιταριών και τη Jack Daniel’s. Kαι η διαφορά φαίνεται.

Και μία πανοραμική για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη

Και μία πανοραμική για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη

Τέλος, επειδή το κατάστημα ειδικεύεται και στα steaks, πάρτε σα bonus ένα rib eye steak, ωρίμανσης 30 ημερών:

13062022_474049152793049_6202441654907927694_n

Αυτά από εμάς. Αν δεν είστε ήδη μύστες της γευστικής εμπειρίας που λέγεται “Butcher’s”, σας παροτρύνουμε να γίνετε σύντομα σε ένα απ’τα δύο μαγαζιά τους κι επίσης να έχετε τα μάτια (και τα στόματά σας) ανοιχτά για το τρίτο που βρίσκεται στα σκαριά.

Βutcher’s Burger & Butcher’s Steak House
Aιμιλίου Βεάκη 41, Περιστέρι – Tηλ: 210-5766662
Αγίας Παρασκευής 17, Χαλάνδρι – Τηλ: 210-6890500

Site: Butchersburger-steak.gr
Facebook: Butcher’s Burger & Butcher’s Steak House

Best of internet