Quantcast
ADVERTORIALS

To Σελάδι είναι το καλύτερο μέρος για να δεις το φεγγάρι στην Αμοργό

Koκτέιλ και jazz με όλη την Αιγιάλη στο πιάτο


LUBEN CREW · 20 Ιουλίου 2016

Το πιο συνηθισμένο λάθος πρωτάρη που μπορεί να κάνει κάποιος που πάει διακοπές στην Αμοργό, είναι να περιορίζεται στο λιμάνι της Αιγιάλης και στη χώρα για τις βραδινές εξόδους του – το ξέρουμε από την πολυετή πείρα μας ως επισκέπτες και wannabe locals του νησιού. Η Αμοργός είναι γεμάτη από μαγαζιά που ανήκουν στην κατηγορία «κρυμμένα διαμάντια» και το Σελάδι στο ορεινό χωριό Θολάρια (πάνω απ’την Αιγιάλη) βρίσκεται πολύ ψηλά σ’αυτή τη λίστα για διάφορους λόγους, αλλά μάλλον ο βασικότερος είναι η απίστευτη θέα του. Η παρακάτω φωτό κάνει φιλότιμες προσπάθειες να σας δώσει μια ιδέα αλλά για να νιώσετε πραγματικά για τι κατάσταση μιλάμε θα πρέπει να πάτε εκεί. Το ξέρουμε ότι είναι κλισέ αυτό και μάλλον το έχεις ακούσει για πολλά μέρη αλλά εμπιστέψου μας, εδώ σίγουρα ισχύει.

149300_557329607658157_368476983_n

Το Σελάδι λειτουργεί από το πρωί και προσφέρει πολλές επιλογές για πρωινό. Eμείς είμαστε μεγάλοι φαν της ομελέτας τους με κολοκύθι, φέτα και δυόσμο και της σπιτικής λεμονάδας τους με ginger και αγγούρι αλλά ό,τι πρέπει για να καρδαμώσεις είναι και οι χυμοί τους με φρέσκα φρούτα εποχής και ginger. Τσέκαρε επίσης και τις σπιτικές μαρμελάδες τους που φτιάχνονται με ντόπια βιολογικά φρούτα (όπως κι οτιδήποτε φρουτένιο σερβίρει το κατάστημα).

_ABL0143

_ABL0073

_ABL0137

_ABL0150

Τις απογευματινοβραδινές ώρες μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ένα από τα φοβερά κοκτέιλ της Νασίτας. Προσωπικά αγαπημένα είναι το Breakfast Fig Martini με βότκα και σπιτική μαρμελάδα σύκο, το Μed με τη μαστίχα κι επίσης με χαρά έχουμε διαπιστώσει ότι κρατάνε πολύ αληθινό και το Old Fashioned. Για τους πιο παραδοσιακούς τύπους, να σημειώσουμε ότι το Σελάδι φημίζεται και για τα κρασιά του.

_ABL0123 _ABL0133 _ABL0124 _ABL0119 _ABL0113 _ABL0099

Από μουσική, τα πρωινά παίζει κυρίως κλασική, το απόγευμα lounge και το βράδυ ως επί το πλείστον κινείται εντός του τριγώνου jazz-funk-latin. Γενικά έχε το νου σου επειδή συχνά διοργανώνει live (συνήθως jazz, βραζιλιάνικα, mediterranean αλλά έχει φέρει π.χ. και τον Παυλίδη) αλλά μακράν η αγαπημένη μας φάση είναι όταν διοργανώνει βραδιές παρατήρησης πλανητών με επαγγελματικό τηλεσκόπιο. Last but not least, στα Full Moon Parties που κάνει κάθε βραδιά με πανσέληνο γίνεται πάντα χαμός, οπότε αν είστε Αμοργό παίξτε το έξυπνα κι όταν το φεγγάρι είναι ολόγιομο ανεβείτε Θολάρια (πιείτε κι ένα Med στην υγειά μας).

_ABL0140

_ABL0060 _ABL0058 _ABL0049

Σελάδι
Θολάρια, Αμοργός

Τηλ: 22850-73197
Facebook: Seladi Cafe bar – Amorgos

 

 

Best of internet