Quantcast
ADVERTORIALS

3 σοβαροί λόγοι για να μη χάσεις το live του Tricky

To ομορφόπαιδο απ’το Bristol επιστρέφει για 2 συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Διονύσης Παππάς · 16 Ιανουαρίου 2016

O Tricky, a.k.a. η πιο απόκοσμη φωνή του trip hop, επιστρέφει στην Ελλάδα για 2 συναυλίες: Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο Fuzz και το Σάββατο 23 στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης. Εμείς δεν τον έχουμε δει ποτέ live κι αυτή τη φορά σίγουρα θα διορθώσουμε αυτό το λάθος. Ακολουθούν 3 λόγοι για να τον τιμήσεις κι εσύ.

462425-tricky

1. Ανανεωμένη φάση, πανευρωπαϊκή πρωτιά

Το νέο album του Tricky με τίτλο “Skilled Mechanics” κυκλοφορεί από τη δισκογραφική του, False Idols, τη μέρα του live την Αθήνα. Τα πρώτα δείγματα, μαρτυρούν μια ολντσκουλάδικη προσέγγιση και μια επιστροφή στη φόρμα που μας έκανε να τον αγαπήσουμε. Για πρώτη φορά μετά από μια εικοσαετία και βάλε, ο Tricky βγαίνει μπροστά-μπροστά στη σκηνή και αναλαμβάνει όλα τα φωνητικά στα live, αφού το νέο του σχήμα,δεν περιλαμβάνει τις γυναικείες φωνές στις οποίες μας είχε συνηθίσει εδώ και πολλά χρονιά, παρά μόνο τον παιδικό του φίλο DJ Milo και τον drummer Luke Harris. Oι συναυλίες του στην Ελλάδα είναι οι πρώτες στις οποίες θα κάνει παρουσίαση του νέου του show μετά από μια πρώτη στάση στην Τουρκία – παραλίγο παγκόσμια πρώτη σα να λέμε.

Tricky_Photo

2. Πρέπει να προλάβεις να δεις ένα ζωντανό κομμάτι της βρετανικής μουσικής ιστορίας (πριν ξανασκοράρει o Ράμσεϊ)

Χοντρικά αλλά και ουσιαστικά, ο Τricky δημιούργησε το trip hop μαζί με τους Massive Attack και τους Portisead. Το ντεμπούτο του, “Maxinquaye” θα το συναντήσεις σε όλες τις λίστες με τους καλύτερους δίσκους των 90s. Kοινώς, πρόκειται για έναν απ’τους επιδραστικότερους μουσικούς των τελευταίων 20 χρόνων, αλλά επειδή είναι και Άγγλος, καλά θα κάνεις να μην αναβάλεις για άλλη φορά το να τον δεις live: Ο άγγελος του θανάτου Άαρον Ράμσεϊ κυκλοφορεί ακόμα εκεί έξω και θερίζει σημαντικούς βρετανούς καλλιτέχνες τον έναν μετά τον άλλον με το κατσικοπόδαρό του.

Όποιος ξέρει πώς στο κέρατο προφέρεται ο τίτλος αυτού του δίσκου να μας στείλει mail στο mail@luben.tv

Όποιος ξέρει πώς στο κέρατο προφέρεται ο τίτλος αυτού του δίσκου να μας στείλει mail στο [email protected]

3. Kάνει καλό στα οστά σου

img_20141003_071910_medium

Σοβαρά όμως, αυτό το γάλα γαμάει.


Τricky presents Skilled Mechanics
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, Fuzz, Aθήνα | Eισιτήρια: 17 ευρώ (προπώληση – περιορισμένος αριθμός), 20 ευρώ (προπώληση), 23 ευρώ (ταμείο)
Σάββατο 23 Ιανουαρίου, Fix Factory of Sound, Θεσσαλονίκη | Eισιτήρια: 15 ευρώ (προπώληση – περιορισμένος αριθμός), 18 ευρώ (προπώληση), 20 ευρώ (ταμείο)

Best of internet