Quantcast

Προτείνουμε 8 ταιριαστές μασκότ για την Εθνική Ελλάδας στο μουντιάλ

Το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της Βραζιλίας ζυγώνει, ώρα να λύσουμε τα σοβαρά ζητήματα

Μπόγιαν Λέλικα

31 Μαρτίου 2014

 

Για όσους το έχουν ξεχάσει, αυτή ήταν η Πηνελόπη, η αλεπού που κατεβάσαμε ως μασκότ της Εθνικής Ελλάδας στο μουντιάλ του 1994:

alepou

Η Πηνελόπη ήταν ένα δημιούργημα του κομίστα Σπύρου Ορνεράκη και συμβόλιζε την καπατσοσύνη του έθνους, το φουντωτό τρίχωμα του Μηνά Χατζίδη και… εεερμ, την ικανότητα της Εθνικής να χώνεται σε κοτέτσια;; Δεν ξέρω.

Όπως και να ‘χει, είναι γεγονός πως δεν είσαι σοβαρή ομάδα αν δεν έχεις μασκότ. Η μασκότ όχι μόνο μπορεί να γεμίσει τα ταμεία πουλώντας κουκλάκια και κάθε είδους merchandise, αλλά και να κάνει προπαγάνδα των αρετών της ομάδας σου και να φτιάξει κλίμα πριν μπεις καν στο γήπεδο. Οι -αντίπαλοί μας στον όμιλο του φετινού μουντιάλ- Ιάπωνες ανακοίνωσαν ήδη τη δικιά τους και δεν είναι άλλη από τον Πίκατσου!

 

Βλέποντας λοιπόν ότι στην ΕΠΟ χαζολογάνε και ότι απέχουμε πλέον μόνο εβδομήντα μέρες από το μουντιάλ, ως Luben σχεδιάσαμε και προτείνουμε οχτώ μασκότ που ενσαρκώνουν με μεγάλη ακρίβεια τη μενταλιτέ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ομάδας μας:

 
 

κλαρινογαμπρίνιο

 
 

γιομούλης

 
 

κορνερίνο

 
 

πουλμαν

 
 

κληρωσίτο

 
 

παλαιμαχόντας

 
 

λουτσιάνο

 
 

παναγια

Antonis Samaras likes this

 
 

Ποια προτιμάει ο λαός του Luben; Αφήστε την ψήφο σας στα σχόλια, να βρούμε μέχρι τον Ιούνιο και ποιος θα είναι ο νέος καψούρης-με-σύνθια που θα πει τον ύμνο της ομάδας:


 
 

(εικονογράφηση: Mandrill)

Best of internet