Quantcast

ΤΣΙΛΙ ΜΠΛΟΓΚ: 10 γούρια που έχουμε δει στα γήπεδα της Ελλάδας και του εξωτερικού

Για να θυμούνται οι νέοι και να μαθαίνουν οι παλιοί

Ιωάννηc

13 Δεκεμβρίου 2017

Όπως έχει πει και ο καθηγητής Τάκης Γκώνιας, «πλέον το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, όποια ομάδα βάλει τα περισσότερα γκολ, θα κερδίσει». Όσο κι αν ακούγεται απλό το αξίωμα αυτό του κόουτς του Εργοτέλη, ο «1ος Νόμος του Τάκη Γκώνια» όπως θα τον αποκαλούσα κατ’ αντιστοιχία με τους Νόμους του Νεύτωνα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ένα αποτέλεσμα στον αθλητισμό. Με αφορμή κανέναν απολύτως λόγο συγκέντρωσα 10 γούρια που έχουμε δει στα γήπεδα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σουτ σε κενή εστία

Να ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν με ένα εύκολο γκολ “για να πάει καλά η χρονιά” σκέφτηκαν στον Κανάρη Νενήτων στην Χίο, το καλοκαίρι του 2015, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό. Ο άσος της ομάδας πήρε τη μπάλα από τον ιερέα, και επιχείρησε ένα εύκολο σουτ στο άδειο τέρμα, με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Για την ιστορία, η ομάδα της Χίου τερμάτισε προτελευταία στο βαθμολογικό πίνακα με ρεκόρ 4-4-18. Προφανώς το δοκάρι χάλασε το γούρι.

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγιασμός της ομάδας του Κανάρη Νενήτων και πλέον όλοι στην ομάδα της Χίου έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν ότι θα επιτύχουν το στόχο της παραμονής στη Γ' Εθνική,με τη βοήθεια βέβαια και του Θεού.

Posted by Sta Dixtya on Dienstag, 28. Juli 2015

Μπουκαλάκι με αγιασμό

Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι , θρήσκος καθολικός, ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής το 2002. Ο Ιταλός κόουτς πήρε μαζί του ένα μπουκαλάκι αγιασμό στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, χωρίς όμως το ιερό του όπλο να τον βοηθήσει να πάρει κάτι παραπάνω από 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες στη διοργάνωση. Στο βίντεο, ο αγιασμός του Τραπ εν δράση, σε εκτέλεση φάουλ του Τότι.

 

Παρόμοιο όπλο χρησιμοποίησε φέτος και η ΑΕΚ, με τον Βασίλη Δημητριάδη να αγιάζει τις δύο εστίες του ΟΑΚΑ πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, και την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 2-0.

Ο καθαγιασμός των εστιών του ΟΑΚΑ από τον Σάββα Θεοδωρίδη της προσφυγιάς, με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση

Posted by Sta Dixtya on Montag, 21. August 2017

 

Εγκυμοσύνη Ολυμπίας

Ένα γούρι το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί σε ευρεία κλίμακα, αλλά τουλάχιστον στο Σπανούλη πιάνει, είναι η εγκυμοσύνη της Ολυμπίας Χοψωνίδου. Οι 5 εγκυμοσύνες της συζύγου του Kill Bill έχουν χαρίσει 3 ευρωλίγες στον Λαρισαίο άσο, τα έτη 2009, 2012, 2013. Ποσοστό επιτυχίας: 60%

Δεν βάζεις το χέρι στην τσέπη μέχρι να γίνει η Αγια Σοφιά

Ένα πρωτότυπο γούρι που εισήγαγε στο ποδόσφαιρο μας  ο Δημήτρης Μελισσανίδης και έχει φέρει τύχη στο προσφυγικό σωματείο, είναι να μην πληρώνεις για μεταγραφές παιχτών μέχρι την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου. Η Ένωση πορεύεται με ελεύθερους και δανεικούς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα τυχερά καβούρια και οι ακούραστες μπουλντόζες ίσως φέρουν πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 24 χρόνια.

 

 

Κάθεσαι ακίνητος και κοιτάς τη μπάλα περιμένοντας να σφυρίξει οφσάιντ ο διαιτητής

Ένα κόλπο που είδαμε πρόσφατα από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Γιάννη Ανέστη. Ενώ εσύ κάθεσαι άγαλμα η τύχη σου δουλεύει. Μπορεί να φας γκολ αλλά λογικά θα ακυρωθεί.

Σνιφάρεις διάφορα μέρη του σώματος

 

Ένα γούρι που μπορεί να σου δώσει Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι να εξερευνείς κατά τη διάρκεια του αγώνα το ανθρώπινο σώμα και τις δυνατότητες του, μύτη, μασχάλες, αυτιά και όχι μόνο. Και στο τέλος παντα μυρίζεις το αποτέλεσμα της εξερεύνησης. Καλή φάση.

 

Κάθεσαι στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος και δύο χρόνια μετά κατακτάς την κορυφή

 

2 στα 2 είχαν όσοι κάθισαν στον πάγκο της Εθνικής ποδοσφαίρου το 2014. Αρχικά, ο Φερνάντο Σάντος που έφτασε με την Εθνική μας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν παραδώσει την σκυτάλη στον Ρανιέρι. Ο Πορτογάλος οδήγησε τη χώρα του στην κατάκτηση του Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας. Ευχαριστούμε για όλα Μάκη Ψωμιάδη.

 

Στη συνέχεια, τον Σάντος διαδέχθηκε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, που απέδειξε ότι αν χάσεις από τις Νήσους Φερόες μπορείς σε λίγους μήνες να γίνεις πρωταθλητής Αγγλίας και το επόμενο μπεστ σέλερ του Άρη Γάτα.

 

Στήνεις ένα εικονοστάσι πίσω από τον πάγκο

Το κάτωθι διακριτικό εικονοστάσι ανήκει σε έναν εκ των Νίκου Κωστένογλου και Μάκη Χάβου. Όποιος και να επέλεξε να το τοποθετήσει πίσω από τον πάγκο του, το σίγουρο είναι ότι εκείνη την αγωνιστική αντιμεπώπιζε προβλήματα απουσιών και έτσι δεν κατάφερε να κατεβάσει ενδεκάδα από εικονίσματα.

Τατουάζ χένα από παίχτη του Nomads

 

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που αποκάλυψε ο Γιώργος Μαυρίδης με ανάρτηση στο Instagram είναι τα τατουάζ χένα που έκανε σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στους τελικούς κυπέλλου 2001, 2003 και 2017. Μάλιστα τη μοναδική φορά που ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε τελικό αλλά οι παίχτες του δεν έκαναν τατουάζ χένα, το 2014, κυπελλούχος στέφθηκε ο ΠΑΟ. Η ειδοποιός διαφορά του 2017 είναι και το τατουάζ χένα του επόπτη Καλφόγλου.

Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μια ιστορία μαζί σας, μια ιστορία που μόνο αν είσαι ρομαντικός θα την νιώσεις, ασχέτως με το τι χρώμα φανέλα φορας. Ήταν Μάιος του 2001 όταν έπρεπε ο ΠΑΟΚ να παίξει εναν τελικό κυπέλου μετά από 9 χρόνια. Γνώρισα τον τότε αρχηγό του ΠΑΟΚ (Τάσο Κατσιαμπη) μέσω ενός κοινου φίλου. Λίγες μέρες πριν τον τελικό μου λέει μεταξύ αστείου και σοβαρού. "Αφού θα κατέβεις που θα κατέβεις στο ματς, δεν έρχεσαι μια ημέρα πριν να μας κάνεις κάνα τατουάζ με χενα έτσι για γούρι πριν το ματς". Και έτσι κι έγινε, την νύχτα πριν τον τελικό βρέθηκα στο ξενοδοχείο και έκανα στους Τασο Κατσαμπη Παντελή Καφε Παντελή Κωνσταντινιδη και Δημήτρη Ναλιτζη απο ενα τατουάζ χενα, έτσι για να νιώσουν λίγο πιο κοντά μ αυτούς που θα ήταν στην κερκίδα. Την επόμενη το σηκώσαμε με σκορ 4-2, στο 4ο γκολ σκοράρει ο Ναλιτζης και πανηγυρίζει στην κάμερα δείχνοντας το τατουάζ! Η εβδομάδα που ακολουθεί είναι τρελή , όλες οι αθλητικές εφημερίδες τις χωρας με έχουν πρωτοσέλιδο με τους παίκτες φωτογραφια και μιλάνε για το γούρι του τελικού που έκανε ενας πιτσιρικάς τατουατζης. Απο εκείνη την μέρα και μετά οποίος ποδοσφαιριστης έρχεται Θεσσαλονίκη και θέλει να κάνει τατουάζ περνάει απο το μαγαζί μου. Το 2003 ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στον τελικό με τον Άρη, η ομάδα έχει σχεδόν αλλάξει αλλα έχει παραμείνει ο Παντελής Καφές που είναι αρχηγός. Χωρίς δεύτερη σκέψη την νύχτα πριν τον τελικό ξανακάνουμε τατουάζ με χενα μαζί με τον συμπαίκτη του Βαγγέλη Ναστο. Η ομάδα κατακτάει το Κύπελλο ξανά και η εβδομάδα που ακολουθεί είναι ξέφρενη. Για δεύτερη φορά όλες οι αθλητικές εφημερίδες μιλάνε για το γούρι του τελικού. Το 2014 παίζουμε τελικό με τον Παναθηναϊκό δυστυχώς λείπω εκτός Ελλάδας για γύρισματα και στην συνομιλία μου με τον Κλάους στο τηλέφωνο του λέω ότι δεν μπορώ να επιστρέψω. Χάνουμε 4-1. Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 κάναμε το ίδιο γούρι, αυτή την φορά δεν έλειπα. Μπορεί τα χρόνια να περασαν, οι καιροί να άλλαξαν, οι παίκτες πλέον έχουν σχεδόν όλοι τατουάζ αλλα αυτό δεν μας σταμάτησε να συνεχίσουμε "Το Γουρι". Ωραίες εποχες ωραιες ιστορίες που θα διηγούμαστε οταν γεράσουμε 😊✌️ ΥΓ – Μια φορά έλειψα κ τα κανατε θάλασσα 😂

A post shared by official account®️ (@georgemavridis_tattooligans) on

 

Ο τελικός των ξυρισμένων κεφαλιών

 

Ένα ακόμα ασπρόμαυρο γούρι, είναι τα κουρεμένα κεφάλια της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, στον τελικό κυπέλλου με τον Άρη το 1984, πολύ πριν η Θεσσαλονίκη δεν αποκτήσει το δικό της μετρό. Οι ασπρόμαυροι κέρδισαν με 74-70 κατακτώντας το τρόπαιο.

Best of internet