Quantcast

Και ο παίκτης με το καλύτερο αυτογκόλ στο Τσάμπιονς Λιγκ κατέθεσε άποψη για την ταυτότητα φύλου

Η συζήτηση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί αν δεν καταθέσει την άποψή του ο πτυχιούχος Νίκος Τσιαντάκης

THE NEWSROOM

12 Οκτωβρίου 2017

Δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς η νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου τράβηξε τόσο πολύ την προσοχή των παλαίμαχων ελλήνων ποδοσφαιριστών. Παρότι το νομοσχέδιο (και η διάταξη για τη δυνατότητα αλλαγής φύλου στους ανήλικους από την ηλικία των 15 ετών) πέρασε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά τον Βασίλη Τσιάρτα ήρθε η σειρά του Κώστα Κιάσσου να τοποθετηθεί επί του θέματος.

O βετεράνος ποδοσφαιριστής (έχει περάσει από ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Ηρακλή και Νουμάνθια σε μια καριέρα 24 χρόνων συνολικά) δε θυμόμαστε να έχει τοποθετηθεί για κάτι άλλο πρόσφατα ή γενικά. Όπως και να’χει θεώρησε σημαντικό να μας πει την άποψή του, παρότι το νομοσχέδιο οδεύει προς εφαρμογή σιγά σιγά. Kαμία έκπληξη, το κοινό σημείο με τον Τσιάρτα ήταν η θρησκεία:

«Δεν θέλω να κρίνω κανέναν, αλλά είμαστε μια χώρα όπου όλα ξεκινούν από τον χριστιανισμό. Ήμαρτον με αυτά που ακούμε για να μην το επεκτείνω. Όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία με το νομοσχέδιο για μένα είναι τρελά και μη φυσιολογικά.

Για μένα ο μεγαλύτερος φόβος για τις οικογένειες είναι να μεγαλώνουν παιδιά δίχως κανένα ηθικό δίδαγμα.

Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πως μπορεί για παράδειγμα να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά από τα σχολεία. Είναι κρίμα από τον Θεό, δεν μπορώ καν να μπω στη διαδικασία να συζητάω για αυτό. Την ίδια στιγμή βλέπω πως έχουν προκύψει και άλλα θέματα στα θρησκευτικά τα οποία δεν ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία των παιδιών στα ελληνικά σχολεία, αφού έχουν προσθέσει άλλα θρησκεύματα στα βιβλία»

Με λίγο από ύμνο στην οικογένεια:

«Υπάρχει μια κυβέρνηση που θέλει να αλλάξει τους ρόλους και τις καταστάσεις. Βλέπω πρωτόγνωρα πράγματα για την ελληνική κοινωνία με αυτό το νομοσχέδιο που επιτρέπει την αλλαγή φύλλου σε ηλικία 15 ετών.

Ευτυχώς ο Έλληνας κρατάει από την οικογένεια του και με τον αλληλοσεβασμό που διδάσκεται δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Με αυτά που γίνονται εδώ όμως επιβεβαιώνονται όσα πιστεύουν για εμάς σε άλλες χώρες. Αν για παράδειγμα δεν υπάρχουν τα θρησκευτικά τα παιδιά πως θα διαμορφώσουν χαρακτήρα;

Θα πρέπει να λάβουν τις απαραίτητες αρχές από την οικογένεια τους για το πως θα μεγαλώσουν και πως θα πορευθούν στην κοινωνία»

‘Eπρεπε να έχει και λίγο πατρίδα για να δέσει το γλυκό. Ας θυμηθούμε τώρα μια θρυλική ποδοσφαιρική στιγμή του Κώστα του Κιάσσου:

Αυτογκόλ Μπασινάς – Κιάσσος

Abaluben Classics: Ποιος θυμάται αυτό το επικό αυτογκόλ?

Posted by Abaluben on Mittwoch, 11. Oktober 2017

 

 

Best of internet