Quantcast

O θρύλος Σιλαβέρτ απαντά στην υποψηφιότητα της Παραγουάης πως η χώρα χρειάζεται νοσοκομεία κι όχι Μουντιάλ

Μακάρι να υπήρχε κάποιος κι εδώ να τα λέει για τους Ολυμπιακούς του 2004 όπως ο παλιός τερματοφύλακας της Παραγουάης

THE NEWSROOM

2 Σεπτεμβρίου 2017

Όποιος και όποιο είναι αρκετά μεγάλος για να θυμάται το Μουντιάλ του 1998, μπορεί εξίσου ή και περισσότερο με το Ζιντάν και το Ρονάλντο να θυμάται το Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ. Ο πανύψηλος τερματοφύλακας και αρχηγός της Παραγουάης είχε συμβάλλει τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα του μέχρι τους 16.

Ο Σιλαβέρτ έχει μείνει αξέχαστος για την ανορθόδοξη προσέγγιση του ρόλου του τερματοφύλακα γενικά: πολύ πριν το Νόιερ, ο γκολκίπερ της λατινοαμερικάνικης χώρας έβγαινε έξω από τη μικρή περιοχή και ήταν εξαιρετικός στα πέναλτι και τα φάουλ. Αυτή τη φορά, σχεδόν 20 χρόνια μετά αμφισβητεί το κλισέ του ποδοσφαιριστή μιλώντας για ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Χτες ανακοινώθηκε ότι η Παραγουάη θα συμμετέχει στην κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής και Ουρουγουάης που διεκδικεί να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2030. Η Παραγουάη είναι μια φτωχή χώρα και ο Σιλαβέρτ πήρε άμεσα το λόγο μέσω του προφίλ του στο twitter για να κάνει κριτική στον Παραγουανό πρόεδρο της συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου Λατινικής Αμερικής Αλεχάντρο Ντομίνγκες:

Χτες ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Παραγουάης στην κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής και Ουρουγουάης που θα διεκδικήσει τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2030, κι η αντίδραση του Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ στο προφίλ του στο Twiiter ήταν άμεση:

Στo tweet του ο Σιλαβέρτ λέει:

“Nτομίνγκεζ, η Παραγουάη δε χρειάζεται ένα Μουντιάλ, χρειάζεται νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές. Μην κοροϊδεύετε πια τον κόσμο.”

 Σε ένα άλλο tweet σχολιάζει πως για τη Βραζιλία το δίδυμο Ολυμπιακοί Αγώνες και Μουντιάλ δεν ήταν τίποτε άλλο από οικονομική καταστροφή. Ειρωνεύεται επίσης πως στην Παραγουάη δε μπορούν να φτιάξουν μια γέφυρα, αλλά θέλουν να φτιάξουν Μουντιάλ.
Αν κρίνουμε πάντως από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη χώρα μας, καλά κάνει και τα λέει ο ψηλός.

Best of internet