Quantcast

Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο έδιωξαν τον Ουκρανό παίχτη που μόλις απέκτησε η ομάδα γιατί ήταν νεοναζί

Δεν πείστηκαν ότι έκανε παρέα με νεοναζί παραστρατιωτικούς επειδή ήταν ένας απλός «πατριώτης»

Τσαγκ

1 Φεβρουαρίου 2017

Η Ράγιο Βαγιεκάνο μετά από πίεση των οπαδών της αναγκάστηκε να ακυρώσει το συμβόλαιο του Ουκρανού Ρομάν Ζοζούλια που μόλις είχε υπογράψει. Οι οπαδοί πίεσαν την ομάδα τους να του ακυρώσει το συμβόλαιο γιατί βρήκαν στοιχεία που τον συνέδεαν με νεοναζιστικά γκρουπ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

nintchdbpict000298519537

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Ζοζούλια έπαιζε στην Ντρπν και οι Ultras της ομάδας έφτιαξαν μια ακροδεξιά παραστρατιωτική ομάδα που σκοπό είχε να “ψαρεύει” εθελοντές για την Ουκρανική Εθνική Φρουρά και συγκεκριμένα για το τάγμα Azov, που συγκεντρώνει άτομα με ακροδεξιές και νεοναζιστικές αντιλήψεις.

Οι Ultras της Ντρπνο χρησιμοποιούσαν μια εικόνα του Ζοζούλια με στρατιωτικά ρούχα για να διαφημίσουν τις απόψεις τους. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία των ατόμων που απάρτιζαν την παραστρατιωτική ομάδα, ήταν δηλωμένοι Νεοναζί.

nintchdbpict000298519530

Η Ράγιο προσπάθησε να τα βρει με την Ρεάλ Μπέτις για να κλείσει τον παίχτη, παρότι οι φανς της Ράγιο επέμεναν ότι η μεταγραφή ενός τέτοιου παίχτη είναι “ενάντια στις αρχές της ομάδας” . Παρόλα αυτά, το deal τελικά έκλεισε.

Ο Ζαζούλια τότε έστειλε μια επιστολή στους οπαδούς της νέας του ομάδας, στην οποία έγραφε ότι δεν είναι νεοναζί και ότι όλα ήταν μια παρεξήγηση, λόγω μια φωτογραφίας που τον δείχνει να φοράει ένα σηματάκι που σύμφωνα πάντα με τον παίχτη μοιάζει με το σήμα μιας νεοναζιστικής οργάνωσης της χώρας του. Κάτι όχι ιδιαίτερα πειστικό μάλλον.

nintchdbpict000298519522

Οι οπαδοί της Ράγιο όμως δεν πείστηκαν από τις δικαιολογίες του ότι είναι απλά ένας πατριώτης Ουκρανός που προσπάθησε να βοηθήσει τη χώρα του σε καιρό πολέμου και συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους.

 

Τελικά ο παίχτης γύρισε άρον άρον πίσω τη Ρεάλ Μπέτις.

Rayo Vallecano send deadline day signing Roman Zozulya back to Real Betis due to alleged neo-Nazi links in native Ukraine

 

 

 

Best of internet