Quantcast

Η στιγμή που οι παίχτες της Chapecoense σηκώνουν το Copa Sudamericana είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε (VIDEO)

Η άτυχη ομάδα που έχασε τους παίχτες της σε αεροπορικό δυστύχημα πήρε το τρόπαιο με τη θέληση της αντίπαλης ομάδας στον τελικό

LUBEN CREW

23 Ιανουαρίου 2017

cyaoekpxaaeutsw

Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία, όπου 76 από τους 81 επιβάτες ενός αεροπλάνου σκοτώθηκαν στην πτώση. Για την ομάδα της Chapecoense που έχασε τόσα μέλη της καθώς μετέβαινε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Σουνταμερικάνα, ενάντια στην Ατλέτικο Νασιονάλ, την σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας, ούτε η λέξη τραγωδία έφτανε.

 

Tρεις από τους παίχτες που επέζησαν, οι Alan Ruschel, ο Hélio Hermito Zampier Neto και Jacson Ragnar Follmann, στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας μετά το δυστύχημα (φιλικό με την Palmeiras). Oι παίχτες της ομάδας πήραν στα χέρια τους το ρόπαιο του Copa Sudamericana, μπροστά σε 20.000 θεατές που μαζεύτηκαν για να δουν το ματς.

Το τρόπαιο η Chapecoense το είχε κερδίσει τιμής ένεκεν πριν ένα μήνα, όπως είχε ζητήσει και η αντίπαλός της στον τελικό που δεν έγινε, Atletico Nacional. Όπως είπε συγκινημένος και ο πρόεδρος της Chapecoense, Plínio David de Nes Filho:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, όλα τα ποδοσφαιρικά έθνη που στάθηκαν στο πλευρό μας. Θα ήθελα, ωστόσο, να στείλω την ιδιαίτερη αγάπη μας και τη στοργή μας στην Atletico Nacional, με την οποία πιστεύω ότι θα έπρεπε να μοιραστούμε αυτό το τρόπαιο»

Σε περίπτωση που κάποιο είχε την απορία, το φιλικό με την Palmeiras έληξε 2-2. Άλλο όμως το highlight του αγώνα: η στιγμή που οι φίλαθλοι που βρίσκονταν στο γήπεδο έκαναν standing ovation για τα 71 θύματα της τραγωδίας, ακριβώς στο 71ο λεπτό του αγώνα.

Το ποδόσφαιρο που όντως θέλουμε.

 

Best of internet